Ziektewet & WGA eigenrisicodrager-verzekering

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor hun zieke werknemers. Of het nou gaat om vaste, tijdelijke of oud-werknemers. Zieke werknemers krijgen een uitkering vanuit de Ziektewet of Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Als werkgever betaal je dit uit via UWV óf zelf. Je draagt dan zelf het risico voor de uitkering en re-integratie. Hier kun je je voor verzekeren. Vitalr helpt!

DSCF5178

Afweging: wel of geen eigenrisicodrager

Voor werkgevers kan het voordelig zijn om eigenrisicodrager te zijn voor de Ziektewet en/of WGA. Je betaalt dan zelf de uitkering als iemand ziek is. En je zorgt voor de re-integratie.
Je moet kennis hebben van de Ziektewet en alle administratie zelf uitvoeren. Dit kost tijd en geld. Hier kun je je wel voor verzekeren. Een andere optie is dat UWV dit voor je doet.

Wat het voordeligst is? Dat hangt af van wat je al in huis hebt, de risico’s in je bedrijf afgezet tegen de premie van UWV.
Wij rekenen dit voor je uit. En kiezen samen wat het beste bij je organisatie past!

Ziektewet-verzekering voor eigenrisicodragers

Zieke, tijdelijke en ex-werknemers krijgen een uitkering via de Ziektewet. Dit zijn mensen die tijdens hun proeftijd of na afloop van een tijdelijk contract nog ziek zijn. Als eigenrisicodrager betaal je deze uitkering zelf. Met een ziektewetverzekering voor eigenrisicodragers krijg je een vergoeding voor deze uitkering. Bij Vitalr sluit je deze verzekering makkelijk af!

DSCF1300

WGA-verzekering voor eigenrisicodragers

WGA betekent Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Dit gaat over werknemers die voor een deel of volledig arbeidsongeschikt zijn. Maar waar wel kans is op herstel en terugkeer. Deze mensen krijgen een WGA-uitkering.
Als eigenrisicodrager betaal jij deze uitkering. Dit doe je voor een periode van maximaal 10 jaar. Met een verzekering voor
WGA-eigenrisicodragers krijg je een vergoeding voor deze uitkering. Dit sluit je makkelijk af bij Vitalr!

DSCF1122

Passend bij wat je nodig hebt

Onze specialisten gaan nooit zomaar aan de slag. We kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft. We denken mee en geven advies. Dat werkt!

Altijd iemand bereikbaar

Gebeurt er iets? Dan staan we direct voor je klaar. Laagdrempelig, toegankelijk en daadkrachtig. Jouw probleem pakken we aan alsof het dat van ons is. Er is altijd iemand bereikbaar, zodat we snel in actie kunnen komen. Je hebt een vast aanspreekpunt dat jou en je mensen kent. Gewoon goed geregeld!

DSCF5682

Alles voor jouw personeel

Bij Vitalr vind je alles voor jouw personeel onder één dak.
Advies over gezond werkgeverschap, arbodienstverlening en de juiste verzekeringen. Een totaaloplossing! Vitaliteit, Verzuim en Verzekeren.

DSCF4986

Aan de slag

Eigenrisicodragersverzekering afsluiten? Maak een afspraak!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.