HR-adviesscan

Voor elk bedrijf zijn werknemers belangrijk. Met een HR-analyse van Vitalr brengen we de kansen en risico’s van jouw personeel in kaart. Zo weet je waar je aan moet werken. En hoe je alles haalt uit jouw mensen. Daarvoor krijg en houd je enthousiaste, betrokken en gemotiveerde mensen!

DSCF1183

Adviesscan

Onze scan brengt alle informatie van jouw personeel bij elkaar. We geven inzicht in kansen en (financiële) risico’s. Denk aan de stijl van leidinggeven, bedrijfscultuur en tevredenheid van werknemers. We geven advies en laten zien wat het je oplevert als je deze risico’s aanpakt en kansen grijpt. Bijvoorbeeld hogere productiviteit of een lager verzuim.

Het mooie is: dit hoef je niet altijd zelf te betalen. Denk aan subsidies of vergoeding via je verzekeraar(s). We kijken hierin met je mee.

De adviesscan bestaat uit 4 stappen

1

Inzicht

We verzamelen informatie over de mensen in jouw organisatie. Dit doen we met een checklist. Daarin vragen we informatie over de leeftijdsopbouw van je mensen, functieprofielen, arbeidscontracten en verzuimprotocollen. Hierna zijn de eerste gesprekken. We praten met directieleden, OR, leidinggevenden en natuurlijk werknemers. Over wat er speelt op de werkvloer, inzet, motivatie en cultuur.

2

Analyse (onderzoek)

Met deze informatie maken we een analyse van hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van HR en vitaliteit. Deze analyse komt in ons adviesrapport.

3

Overzicht (presentatie en advies)

Je ontvangt het adviesrapport met de analyse van je organisatie. Hierin staan alle kansen en risico’s van je mensen. Dit presenteren we aan de directie, HR en andere belanghebbenden. Samen met aanbevelingen, advies en een plan van aanpak.

4

Regie en uitvoering (plan van aanpak)

We staan voor je klaar bij het uitvoeren van de plannen. Samen bepalen we de vervolgstappen. Hier kun je zelf mee aan de slag, wij kunnen dit ook voor je doen. Verder bekijken we de financieringsmogelijkheden. Bijvoorbeeld bij je verzekeraar(s) of via subsidies.

Problemen zitten in een klein óf verborgen hoekje

Hoe het met je werknemers gaat, zie je niet altijd aan de buitenkant. Een klein misverstand of bepaald gedrag kan uiteindelijk zorgen voor uitval. In deze video leggen we uit hoe iets kleins kan uitgroeien tot een groot probleem. En hoe Vitalr dit soort situaties met de scan voorkomt!

Uitdagingen op de werkvloer

Elke werkgever en branche heeft eigen uitdagingen. Dit zijn de uitdagingen die wij veel tegenkomen bij werkgevers:

  • Ouder wordende werknemers.
  • Langere dagen, langer doorwerken.
  • Krapte op de arbeidsmarkt.
  • Moeite om talent vast te houden.
  • Leefstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.
  • Veranderende wet- en regelgeving.
  • Verantwoordelijkheid en eigen regie van werknemers.
  • Veel verschillende aanspreekpunten op gebied van verzekeren.
DSCF5619

Passend bij wat je nodig hebt

Onze specialisten gaan nooit zomaar aan de slag. We kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft. We denken mee en geven advies. Dat werkt!

Maak een afspraak

Alles voor jouw personeel

Bij Vitalr vind je alles voor jouw personeel onder één dak. Advies over gezond werkgeverschap, arbodienstverlening en de juiste verzekeringen. Een totaaloplossing! Vitaliteit, Verzuim en Verzekeren.

DSCF5818

Aan de slag

Adviesscan uitvoeren of advies nodig? Maak een afspraak!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.