Sociale zekerheidsanalyses

Er gaat veel geld om in verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Voor bedrijven zijn dit flinke kostenposten. Gelukkig kun je veel geld besparen door slim gebruik te maken van premiekortingen, subsidies en regelingen. Met onze sociale zekerheidsanalyse krijg je grip! En bespaar je veel geld.

DSCF1427

Verzuim kost geld

Loondoorbetaling, premies voor WGA- en Ziektewetuitkeringen, begeleiding terug naar werk, productieverlies. Verzuim kost veel geld. Veel werkgevers weten vaak niet hoeveel ze kwijt zijn aan verzuim. Gemiddeld kost het een organisatie al snel 25% tot 30% van het bruto jaarloon van een zieke werknemer. Gelukkig valt hierop te besparen!

DSCF0990

Bespaar tot 8% van het bruto jaarloon

De meeste ondernemingen hebben niet in beeld welke kortingen en subsidies er zijn. Voor welke groep mensen bijzondere regelingen gelden. En van welke ze gebruik kunnen maken. Ook blijven regresmogelijkheden liggen (kosten verhalen bij een derde partij). En worden premies vaak niet (goed) gecontroleerd. Zonde!

Door het stelsel goed te kennen, bespaar je al snel 6 tot 8% van het bruto jaarloon. Dat wat je anders had uitgegeven. Wij geven inzicht en helpen je om slimme keuzes te maken!

Sociale zekerheidsanalyse

Vitalr is expert op het gebied vitaliteit, verzuim en verzekeren. We kennen het stelsel van premies, subsidies en regelingen goed. We analyseren de geldstromen in je bedrijf en geven advies over kansen en mogelijkheden om te besparen. Dat scheelt veel geld! Goed geregeld.

DSCF0005

Alvast wat tips om te besparen op verzuim

  • Voer als werkgever zelf regie op verzuimprocessen. Ga voor een zo snel en duurzaam mogelijke terugkeer van iemand naar werk. Tenzij een werknemer niet meer kan werken. Maak goed onderscheid tussen niet goed functioneren en verzuim, en tussen arbeidsconflicten en verzuim. Bij elke situatie past een andere aanpak die het beste is voor de werknemer en jou als werkgever.
  • Baken duidelijk de taken en bevoegdheden af binnen de organisatie. Heb duidelijk wie besluiten mag nemen bij tegenstrijdige belangen.
  • Richt je organisatie in op subsidieregelingen. Bekijk ons subsidie-overzicht.
  • Leg verzuim goed vast. Herken zieke werknemers voor wie de no-riskpolis geldt.
  • Wees je bewust van de financiĆ«le belangen van verzekeraars. Controleer of zij mee willen betalen aan preventie.

Passend bij wat je nodig hebt

We gaan nooit zomaar aan de slag, maar kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft. We denken mee en geven advies. Dat werkt!

DSCF5583

Aan de slag

Sociale zekerheidsscan of eens in gesprek? Maak een afspraak!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.