Kosten besparen

Jouw mensen zijn belangrijk voor je bedrijf. Maar personeel brengt ook kosten met zich mee. Je wil natuurlijk niet te veel betalen. Met onze financiële check krijg je inzicht in jouw kosten voor verzekeringen en verzuim van je werknemers. We geven advies over besparen, mogelijke subsidies, stimuleringsmaatregelen en loonkostenvoordelen. Krijg grip op je kosten en bespaar!

Financiële check

Met onze financiële check brengen we de kosten van jouw mensen in beeld. Denk aan verzekeringen en verzuim. Dit analyseren we. We controleren op veel punten of je kosten kan besparen of voordelen misloopt. Dit nemen we onder andere mee in de check:

1

Subsidies en loonkortingen

 • No-risk polissen
 • Loonkostenvoordelen
 • Kortings- en subsidiemogelijkheden bij UWV
 • Controle werkhervattingskas (WGA en Ziektewetpremie)

2

WGA en Ziektewet

 • WGA- en instroomanalyse
 • Onderzoek eigen risicodragerschap
 • Controle werkhervattingskas (WGA en Ziektewetpremie)
 • WGA-begeleiding

3

Verzekeringen

 • Verzuimverzekering
 • Inkomensverzekering
 • WGA-verzekering
 • Ziektewetverzekering
 • WIA-aanvullingsverzekering
 • Collectieve zorgverzekering
DSCF5483

Advies over subsidies en loonkortingen

Werknemers met een blijvende beperking of arbeidshandicap kunnen allerlei subsidies en/of compensaties krijgen. Ook hoef je als werkgever in sommige gevallen geen hogere premie te betalen voor de Ziektewet of WGA.

Onze specialisten zoeken voor je uit of je mensen hebt met een indicatie of situatie, waardoor je in aanmerking komt voor vergoedingen. Denk aan mensen met een WIA-, WAO-, of Wajong-uitkering, maar ook mensen met een Arbeidsgehandicaptenstatus (AGH) of Structureel Functioneel Beperkt status (SFB).

DSCF1661

Iemand aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Veel mensen kunnen door een beperking, arbeidsongeschiktheid of (lange) werkloosheid moeilijk aan werk komen. Terwijl ze wel een waardevolle werkkracht kunnen zijn. Om werk voor deze mensen te stimuleren én werkgevers te beschermen zijn er regelingen. Wij zorgen dat je van alle regelingen profiteert.

Denk aan jobcoaching, loondispensatie (tijdelijk minder loon betalen) en werkplekaanpassingen of voorzieningen voor het werk. En de no-riskpolis. Dit is een financieel vangnet voor werkgevers wanneer een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt ziek wordt. UWV compenseert dan de loondoorbetaling voor jou als werkgever geheel of gedeeltelijk met een Ziektewetuitkering. Wij helpen met de aanvraag van de no-riskpolis voor jouw werknemers.

Een paar begrippen uitgelegd

1

No-riskpolis

Een financieel vangnet voor werkgevers wanneer een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt ziek wordt.

2

Loonkostenvoordelen

Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse financiële tegemoetkoming voor werkgevers die één of meer werknemers in dienst hebben met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Denk aan oudere mensen of mensen met een arbeidsbeperking.

3

Controle beschikking werkhervattingskas

Een beschikking waarop de uitkeringslasten voor (ex-) werknemers met een Ziektewet- en/of WGA-uitkering door de Belastingdienst worden berekend. Controleer deze als werkgever goed, dit bespaart je geld!

DSCF0824

Passend bij wat je nodig hebt

We gaan nooit zomaar aan de slag, maar kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft. We denken mee en geven advies. Dat werkt!

Alles voor jouw personeel

Bij Vitalr vind je alles voor jouw personeel onder één dak. Advies over gezond werkgeverschap, arbodienstverlening en de juiste verzekeringen. Een totaaloplossing! Vitaliteit, Verzuim en Verzekeren.

DSCF4916

Aan de slag

Kosten besparen? Maak een afspraak!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.