Intervisiebegeleiding

Veel professionals doen aan intervisies. In sommige gevallen is het ook verplicht. Met andere professionals kom je bij elkaar om onderwerpen te bespreken en van elkaar te leren. Tijdens zo’n intervisie is structuur belangrijk. Ook kun je verschillende methodes inzetten. Een uitdaging? Vitalr begeleidt jouw intervisie!

DSCF1445

Intervisie

Een intervisiegroep bestaat vaak uit een kleine groep professionals. Je behandelt persoonlijke werkvragen en kunt ingaan op bepaalde situaties. Deelnemers delen inzichten en mogelijke oplossingen met elkaar. Zo leer je van en met elkaar via een open gesprek. Hiervoor kun je allerlei gespreksmethodes gebruiken. Dat geeft structuur en veiligheid.

"Intervisie is perfect voor het met elkaar blijven professionaliseren van de dienstverlening."

Hanneke, intervisiebegeleider bij Vitalr

DSCF5099

Begeleiding bij intervisie

Alle deelnemers doen zelf mee aan de intervisie. Het is daarom best lastig om structuur te houden, het goede gesprek te voeren en de juiste methodes toe te passen. Via Vitalr kun je een intervisiebegeleider inschakelen. Om jouw intervisie in goede banen te leiden!

Wat we doen:

  • We brengen verschillende intervisiemethodieken in en passen deze toe.
  • We geven structuur en richting aan de bijeenkomst.
  • We geven feedback op communicatievaardigheden binnen de intervisiegroep.

Voorbeeld intervisiemethode

In een kleine groep collega’s brengt een deelnemer een casus in die hem of haar bezighoudt. De deelnemer geeft aan waar hij of zij mee geholpen wil worden. Daarop volgen open vragen of reflecties van anderen. Dit zorgt ervoor dat het probleem goed wordt onderzocht en er niet direct in oplossingen wordt gedacht. Door het stellen van vragen wordt het probleem van verschillende kanten belicht. Dit stimuleert het vinden van antwoorden op professionele situaties en dilemma’s. En geeft vaak nieuwe inzichten voor oplossingen of het eigen gedrag.

DSCF1065

Praktische informatie

  • Duur: bijeenkomst van maximaal 2 uur.
  • Prijs: € 350,00 excl. btw en reiskosten.
  • Locatie: op locatie van intervisiegroep.

Alles voor jouw personeel

Bij Vitalr vind je alles voor jouw personeel onder één dak. Advies over gezond werkgeverschap, arbodienstverlening en de juiste verzekeringen. Een totaaloplossing! Vitaliteit, Verzuim en Verzekeren.

DSCF4986

Aan de slag

Begeleiding nodig bij een intervisie? Maak een afspraak!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.