WIA-verzekeringen

Stel je voor, één van je werknemers wordt ziek en kan niet werken. Als werkgever ben je verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Daarna gaat de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen) van start. Jouw werknemer kan dan flink achteruitgaan in inkomen. Gelukkig kun je hier iets aan doen! Met een WIA-verzekering geef je jouw mensen in zo’n situatie extra inkomen. Dat heeft voordelen voor jou én je werknemer!

DSCF1661

De WIA

WIA staat voor de Wet werk inkomen naar arbeidsvermogen. Jouw werknemers vragen dit aan bij UWV als hij of zij 2 jaar aaneengesloten ziek is. En tenminste 35% arbeidsongeschikt is verklaard. De hoogte van de uitkering is gebaseerd op hoeveel iemand nog kán verdienen.

DSCF5863

Voordelen WIA-verzekering werkgever

Een WIA-verzekering vult inkomen aan als iemand langer dan 2 jaar ziek is. De uitkering die jouw werknemer dan krijgt, is een stuk lager dan zijn of haar oorspronkelijke inkomen. Met een WIA-verzekering voorkom je dat jouw werknemer in financiële problemen komt. Deze verzekering sluit je als werkgever af, voor je werknemers. En is in veel cao’s zelfs verplicht. Maar levert jou ook veel op:

  • Goed werkgeverschap. Een WIA-verzekering is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het geeft werknemers zekerheid. Ook laat je zo zien dat je goed voor je mensen zorgt. Een voorbeeld van goed werkgeverschap! Hiermee onderscheid je je als werkgever.
  • Premie fiscaal aftrekbaar. De premie is fiscaal aftrekbaar. Voor jou en de werknemer.

Drie soorten WIA-verzekeringen

Er zijn 3 verschillende WIA-verzekeringen. Voor elke situatie is er een passende verzekering. Dit hangt helemaal af van wat je wilt. Dit zijn de 3 soorten:

WIA-bodemverzekering

Plan Vitalr

Deze verzekering is voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. Zij werken nog voor minimaal 65% en hebben geen recht op een WIA-uitkering. De WIA-bodemverzekering geeft deze mensen een extra inkomen. De uitkering is maximaal 25% van het loon dat de werknemer verdiende, voordat hij of zij ziek werd. Als werkgever kun je de uitkering ook gebruiken als omscholingstraject of voor aanpassingen aan de werkplek.

WGA-aanvullingsverzekering (hiaat)

Rate Vitalr

Deze verzekering is voor werknemers die voor een deel of volledig arbeidsongeschikt zijn. Maar waar wel kans is op herstel en terugkeer.
Deze mensen krijgen een WGA-uitkering. Maar dat is minder dan hun laatstverdiende loon. Met de WGA-aanvullingsverzekering vul je een deel van dit verloren inkomen aan.

WIA-excedentverzekering

Human Vitalr

Deze verzekering is voor werknemers met een hoger inkomen. De WIA heeft een maximum loongrens van € 66.956,94 bruto per jaar (2023). Werknemers die meer verdienen dan deze grens, krijgen alleen een uitkering voor het inkomen tot die grens. Dit kan een flinke terugval zijn in inkomen. Met deze verzekering vul je het inkomen van de werknemer aan tot zijn oorspronkelijke inkomen. Dit kun je collectief verzekeren en zo voor 70 tot 80% dekken.

DSCF0798

Passend bij wat je nodig hebt

Onze specialisten gaan nooit zomaar aan de slag. We kijken naar wat jouw organisatie nodig heeft. We denken mee en geven advies. Dat werkt!

Altijd iemand bereikbaar

Gebeurt er iets? Dan staan we direct voor je klaar. Laagdrempelig, toegankelijk en daadkrachtig. Jouw probleem pakken we aan alsof het dat van ons is. Er is altijd iemand bereikbaar, zodat we snel in actie kunnen komen. Je hebt een vast aanspreekpunt dat jou en je mensen kent. Gewoon goed geregeld!

DSCF1493

Alles voor jouw personeel

Bij Vitalr vind je alles voor jouw personeel onder één dak.
Advies over gezond werkgeverschap, arbodienstverlening en de juiste verzekeringen. Een totaaloplossing! Vitaliteit, Verzuim en Verzekeren.

DSCF5099

Aan de slag

WIA-verzekering afsluiten? Maak een afspraak!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.