Grip op verzuim: kwestie van goed communiceren

Ziek zijn is voor niemand fijn. Niet voor de werkgever, maar ook niet voor de werknemer. Daarom is grip op verzuim belangrijk. En een zo kort mogelijke verzuimperiode. Communicatie speelt daarin een grote rol. In deze interactieve training leren jij en je collega’s alles over de huidige wet- en regelgeving. Maar ook hoe je zieke werknemers feedback geeft, omgaat met weerstand en mensen in beweging krijgt en houdt!

DSCF5698

Na deze training

  • Begrijp je de stappen van de Wet verbetering Poortwachter en ben je bijgepraat
  • Kun je vroege signalen van verzuim beter herkennen.
  • Ga jij geen verzuimgesprek meer uit de weg.
  • Heb je inzicht in je eigen rol en verantwoordelijkheid in communicatie richting je mensen.
  • Breng je met jouw inzet de verzuimcijfers omlaag.

Maatwerk

Verzuim is in elke organisatie anders, daarom is elke training anders. Voordat we langskomen hebben we altijd contact en stemmen we de training op jullie af! Hieronder lees je een algemene beschrijving van de training.

DSCF4886

Training Grip op verzuim: kwestie van goed communiceren

Verzuim wil je natuurlijk zo kort mogelijk laten duren. Dat is beter voor de werknemer en voor jou als werkgever. Maar hoe help jij je mensen sneller terug te keren? Hoe ga je goed om met werknemers in verzuim? En hoe motiveer en activeer je hen? In deze interactieve training gaan we kort in op de wet- regelgeving rondom verzuim (Wet verbetering poortwachter) en goed communiceren.

DSCF1451

Deel 1: Wet- en regelgeving verzuim

In deel 1 behandelen we de wet- en regelgeving van verzuim. Bij verzuim komt veel wet- en regelgeving kijken. Daar raak je makkelijk in verdwaald! Wat wordt er van werkgevers verwacht? En wat mag je van werknemers vragen? We behandelen de Wet verbetering poortwachter op hoofdlijnen. Hierna ben je weer helemaal op de hoogte. Meer over dit onderwerp of ingaan op specifieke casussen? Bekijk de training Wet verbetering poortwachter.

DSCF0774

Deel 2: Goede communicatie

In deel 2 gaan we aan de slag met goede communicatie. Want goed communiceren met je mensen helpt om verzuim te voorkomen. En als het er is, te verkorten. Met verschillende theorieën zoals het 4G-model, het Model van de Wereld en praktijkgericht oefenen leer je wat jouw rol is en hoe je effectief communiceert. We gaan actief aan de slag met verschillende verzuimcasussen, werkvormen en rollenspellen zodat het geleerde ook echt in de praktijk gebracht kan worden. Zo krijg je meer grip op verzuim in je organisatie!

"Sinds de training heb ik veel meer grip op het verzuim in mijn organisatie. Ook begrijp ik beter waarom ik welke stap moet zetten. Dat voelt echt goed! Het was interessant om verhalen van mijn collega’s te horen en samen met hen te oefenen. We leerden echt van elkaar."

DSCF5277

Praktische informatie

  • In-company training. We geven de training bij jullie op locatie
  • 2 dagdelen van 4 uur
  • Gegeven door een trainer van Vitalr
  • Deelnemers: min. 4 en max. 12
  • Kosten: € 1.125,- per dagdeel excl. btw
DSCF4913

Vragen

Heb je een vraag over deze training of wil jij je direct aanmelden? Wij helpen!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.