Effectief en betekenisvol communiceren

Goede communicatie met en in je team is belangrijk. Als leidinggevende zorg je zo dat jouw mensen zo goed mogelijk en gemotiveerd werken. Maar ook beter samenwerken als collega’s begint bij goede communicatie. In deze training leer je hoe je signalen opvangt en een goed en constructief gesprek voert. Voor betere communicatie met elkaar!

DSCF5323

Na deze training

 • Herken je weerstand in een gesprek bij jezelf en bij iemand anders. En kun je dit ombuigen naar mogelijkheden en beweging.
 • Kun je goed luisteren en doorvragen en zo iemand op de juiste manier begeleiden en motiveren.
 • Herken je het verschil tussen een waarneming en een interpretatie.
 • Weet je hoe je onderbouwd en constructief feedback geeft.
 • Kun je zaken goed bespreekbaar maken, op een objectieve en doelgerichte manier.
 • Activeer je collega’s om mee te werken aan de doelen van je organisatie.

Maatwerk

Soorten teams en kennis verschilt per organisatie. Daarom stemmen we de training af op wat bij jullie past en wat nodig is. Voordat we langskomen hebben we altijd contact hierover. Hieronder lees je een algemene beschrijving van de training.

DSCF1183

Training Effectief en betekenisvol communiceren

Communicatie heeft een grote invloed op hoe je team functioneert en hoe lekker iedereen in z’n vel zit. Is er een open cultuur bij jullie? Of schuiven mensen zaken liever onder de tafel? Worden conflicten direct uitgepraat? Of liever vermeden? Goede aansturing en samenwerken begint bij effectieve en betekenisvolle communicatie. Dit beïnvloedt de sfeer op de werkvloer. En in hoeverre jouw mensen actief meewerken aan je bedrijf.

In deze training gaan we in 2 dagdelen aan de slag met goed en doelgericht communiceren. De training kan speciaal voor leidinggevenden worden ingezet, maar ook voor hele teams. We behandelen de theorie van verschillende communicatiestijlen en gaan in op objectief feedback geven. Ook kijken we hoe je signalen van je mensen oppikt en een goed gesprek voert: gespreksvaardigheden. We kijken welke verantwoordelijkheid jij hebt en hoe je daar naar handelt. Met verschillende werkvormen krijg je inzicht in jouw manier van communiceren en het effect daarvan. Zo ga jij gesprekken nooit meer uit de weg!

‘Door signalen op te pikken en het juiste gesprek te voeren kunnen veel misververstanden of situaties voorkomen worden. En is de kans groter dat iemand langdurig inzetbaar en betrokken blijft.’

Hanneke - trainer van Vitalr

DSCF5653

Praktische informatie

 • In-company training. We geven de training bij jullie op locatie.
 • 2 dagdelen van 4 uur
 • Gegeven door een trainer van Vitalr
 • Deelnemers: min. 6 en max. 12
 • Kosten: € 1.125,- per dagdeel excl. btw
DSCF5253

Vragen

Heb je een vraag over deze training of wil jij je direct aanmelden? Wij helpen!

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.