Aan de slag met ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag, een belangrijk thema op de werkvloer. Want voelen jouw mensen zich niet veilig? Dan heeft dat invloed op werk, motivatie, sfeer en plezier. Iemand kan zich zelfs ziek gaan melden hierdoor. In deze training ga je aan de slag met de normen en waarden van jouw organisatie.

DSCF1472

Na deze training

  • Hebben we samen de normen en waarden vastgesteld. Van je team, maar ook van jou. En hoe deze individuele normen en waarden in het team passen.
  • Weten jij en je collega’s waarom die normen en waarden belangrijk zijn.
  • Kun je gedrag beter bespreekbaar maken.
  • Begrijp je het effect van ongewenst gedrag op jezelf, maar ook op je collega’s en het hele team.
  • Kun je goede gesprekken voeren over ongewenst gedrag met collega’s.
DSCF1331

Ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag gaat over: (seksuele) intimidatie, agressie, geweld, discriminatie en pesten. In elke organisatie komt ongewenst gedrag voor. Vaak weten we niet dat er wat speelt, omdat dit meestal niet wordt gedeeld. In 2022 maakten ongeveer 1 op de 8 werknemers ongewenst gedrag op de werkvloer mee. Bij vrouwen is dit bijna 14% en bij mannen 11%! Een kwart van deze mensen heeft hierna 2 stressklachten of meer. Denk aan vermoeidheid of hoofdpijn. Slechts 13% van al deze mensen deed een melding bij een vertrouwenspersoon.

Als werkgever ben je wettelijk verplicht om aandacht te besteden aan ongewenst gedrag op de werkvloer. Bijvoorbeeld met het opstellen van beleid. Maar om echt een veilige werkomgeving te creëren is meer nodig dan wat wettelijk verplicht is. Gelukkig kun je veel doen om ongewenst gedrag te verminderen. Heldere normen en waarden, een open cultuur en goede gespreksvaardigheden. Daar gaan we in deze training mee aan de slag!

Maatwerk

Normen en waarden zijn per organisatie verschillend. Daarom stemmen we per training af wat bij jullie past en wat nodig is. Voordat we langskomen hebben we altijd contact hierover. Hieronder lees je een algemene beschrijving van de training.

DSCF0990

Training Ongewenst gedrag

Wat wel en niet kan is per persoon verschillend. Wat voor de één een grapje is, kan voor de ander kwetsend zijn. In deze training staan we stil bij de veiligheid van jullie team of organisatie. Welke normen en waarden zijn bij jullie belangrijk? Denkt iedereen daar hetzelfde over? Je leert waar de grenzen liggen en wat voor effect bepaalde zaken hebben op collega’s. Ook leer je gedrag bespreekbaar te maken en krijgt jouw team praktische handvatten hoe je dit kunt doen. Teambuilding staat centraal. We leggen de basis voor een veilige en leuke werkplek!

DSCF5483

Praktische informatie

  • In-company training. We geven de training bij jullie op locatie.
  • 1 dagdeel van 4 uur
  • Gegeven door een trainer van Vitalr, die ook vertrouwenspersoon is
  • Deelnemers: in overleg (afhankelijk van het team)
  • Kosten: € 1.125,- per dagdeel excl. btw
Direct aanmelden
DSCF5863

Vragen

Heb je een vraag over deze training? Wij helpen! Neem contact met ons op.

U bezoekt de website in Internet Explorer, deze browser is verouderd. Wij kunnen u niet garanderen dat de website optimaal functioneert. Wij raden u aan een andere browser te gebruiken.