Veel Nederlanders hebben hun zorgverzekering via de werkgever afgesloten. Dit noemen we een collectieve zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2023 vervalt de collectieve korting op de basisverzekering. Nu is de korting op de basisverzekering nog maximaal 5%. De korting op de aanvullende verzekeringen blijft wel. Als werkgever kun je medewerkers hier proactief over informeren.

Waarom vervalt de korting op de basisverzekering?

Op de basisverzekering mag de zorgverzekeraar nu nog maximaal 5% korting geven. Op aanvullende verzekeringen mag de korting hoger zijn. De overheid maakt vanaf 2023 een eind aan de korting op de basisverzekering. Dit doen ze onder andere om verschillen in basispremies te voorkomen.

Collectiviteiten blijven wel bestaan

De korting op de basisverzekering stopt, zorgcollectiviteiten en korting op aanvullende verzekeringen blijven wel bestaan. Het blijft dus – als werkgever – mogelijk om medewerkers aan je te binden met een goede zorgverzekering. De korting op de aanvullende verzekering blijft interessant en soms biedt een zorgverzekeraar extra dekkingen voor een collectief.

De rol van de werkgever

Hebben jouw medewerkers een zorgverzekering afgesloten via het collectief van jouw onderneming? Dan worden je medewerkers door de zorgverzekeraar geïnformeerd over de nieuwe premie van 2023. Als werkgever kun je ook proactief informatie geven en je medewerkers helpen bij het eventueel kiezen van een nieuwe goede zorgverzekering. Als je werknemer goed verzekerd is, heb je hier als werkgever ook baat bij.

Hulp nodig?

De zorgadviseurs van Vitalr kunnen jou en je medewerkers helpen. Onder andere met een aanbod van diverse zorgverzekeringen, communicatiemiddelen op maat, een handige zorgvergelijker en persoonlijk advies van het zorgteam. Meer weten? Lees het op de website of neem direct contact met ons op.